Niels wint in Rotterdam!

Het is ‘m gelukt! Winnen in Rotterdam! Twee keer zelfs, en wel op de European Para Championships (EPC)! Zaterdag won Niels mét Sam Schröder de dubbelfinale en zondag ván Sam de enkelfinale.

Het was voor de eerste keer in zijn carrière dat Niels de EPC won. De hoofdprijs liegt er niet om: de winnaar van het enkelspel kwalificeert zich direct voor de Paralympics in Parijs in 2024. Om van de medaille en mascotte nog maar te zwijgen.

Speciale tennisbaan

Het toernooi verliep op rolletjes. Niels en Sam bereikten relatief eenvoudig de finale tegen twee Turkse opponenten. Die wonnen ze zaterdag.

Een dag later troffen Niels en Sam elkaar. Ze zijn meestal erg aan elkaar gewaagd. Deze keer won Niels. Speciaal voor de finale was er een tennisbaan gebouwd op het Schouwburgplein in Rotterdam. Dat maakte de ervaring alleen nog maar bijzonderder.

Voor de camera

Het was bijzonder om in eigen land te kunnen spelen. Normaal volgen de meeste familieleden, vrienden en kennissen mijn verrichtingen op een schermpje. Nu konden ze er live bij zijn. Erg leuk, al die bekende gezichten op de tribune!
Vóór zijn zege mocht Niels zijn verhaal trouwens nog doen voor de camera van de NOS. Dat maak hij ook al niet dagelijks mee. Hier kun je het fragment zien:

De 20-jarige Niels Vink won Roland Garros en Wimbledon en speelde zondagochtend de finale van de European Para Championships. Hij heeft één groot doel voor ogen: de Paralympische Spelen in Parijs van 2024🌟 pic.twitter.com/lP1e6ZMXa3