Ambassadeur

Niels heeft niet alleen oog voor de bal, maar ook voor zaken die zich buiten het tenniscourt afspelen. Zoals de onderstaande initiatieven, waarvan Niels ambassadeur is.

RABO CLUBSUPPORT

Rabo ClubSupport geeft verenigingen en clubs een steuntje in de rug. Leden van de bank kunnen eens per jaar stemmen op hun favoriete club en hoe meer stemmen, hoe meer geld de club ontvangt. Zelfs een natuurtalent als Niels heeft het tennissen ergens moeten leren. In zijn geval was dat TV Carolus in Helmond. Om clubs zoals Carolus vitaal te houden en de mogelijkheid te geven méér mensen te laten sporten, verbindt Niels met trots zijn naam aan Rabo ClubSupport.

RONALD MC DONALD VAKANTIEHUIZEN

In de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds vinden families met een kind dat intensieve zorg nodig heeft een plek om tot rust te komen, dicht bij elkaar. Als topsporter weet Niels als geen ander hoe belangrijk ontspanning is, want de boog – en het racket – kan niet altijd gespannen staan. Zo’n ontspannen vakantiegevoel, dat gunt Niels iedereen. Zeker gezinnen met een kind dat meer zorg nodig heeft. Voor iedereen in een vergelijkbare situatie is dat van onnoemelijk groot belang. Niels’ ouders zijn ervaringsdeskundigen; toen Niels één was, verbleven zij drie maanden in Ronald McDonald Huis Utrecht. Mede daardoor ziet Niels zijn ambassadeurschap van deze geweldige organisatie als een vanzelfsprekendheid!

ESTHER VERGEER FOUNDATION

Niels leerde Esther kennen op zijn eerste Paralympics in Tokio. Toen Niels een medaille won, zat Esther op de tribune. Al snel bleek het goed te klikken tussen de twee. Ze begrijpen elkaar goed en weten hoe het is om, ondanks een lichamelijke beperking, topsport te bedrijven. Toen het onderwerp ‘ambassadeurschap’ ter sprake kwam, hoefde Niels dan ook niet lang na te denken. De Esther Vergeer Foundation maakt zich er hard voor dat kinderen met een beperking gewoon kunnen sporten op een gewone vereniging. Hoe mooi is het om samen met de Esther Vergeer Foundation kinderen met een beperking voor je eigen sport te enthousiasmeren? Precies, héél mooi!